• 08-543 543 00

Vinterplatser

Under vinterhalvåret erbjuder vi både inomhus- och utomhusplatser. Vi hjälper till med torr- och sjösättning den period du önskar och erbjuder alla tänkbara tjänster som konservering och service av motorer, inplastning, recond, reparationer, installationer m.m.

Du behöver inte närvara hanteringen utan lämnar och hämtar båten när det passar dig, efter överenskommelse med Hamnkontoret. Vid torrsättning ingår högtryckspolning av botten så länge temperaturen tillåter. 

Vi hanterar båtar som väger max 8 ton.

Inomhus kan vi förvara din båt både i kall- och varmhall.

Utomhus kan du välja att täcka båten själv eller låta oss plasta in den. 

Vi har även stallageplatser utomhus för båtar mellan 4m till 6m längd som vi kallar ”All-Inclusive”. I ett fast pris ingår torr- och sjösättning, inplastning, plats utomhus i stallage eller på marken och batteriladdning.

Som båtplatsinnehavare på Dyvik Marina godkänner man att efterleva våra uppsatta marinaregler, se fliken "Om oss / Dyvik A-Ö/ (råd och regler)".

Utöver detta är det obligatoriskt för alla båtplatsinnehavare, sommar som vinter, att via oss ge ett bidrag till Sweboats Miljöfond. För närvarande är det på 200 SEK per plats.

Varje år sjö- och torrsätter  vi nära 400 båtar på Dyvik. För att få allt att fungera vid sjösättningarna har vi ett antal råd och regler att följa som du kan läsa genom att klicka här. Aktuell torrsättningsinformation för 2024 kommer att läggas upp inom kort.

Motorbåtar

Pallning av motorbåtar sker med Seaquipstöttor och träknobb.  Inga bockar accepteras då dessa ej passar mot våra hydraulvagnar. Till nya kunder erbjuder vi endast pallning som hyrs av oss. Du kan även låta förvara båten på egen trailer till samma kostnad som hyrpallning.

Upptagning och sjösättning för motorbåtar måste bokas minst två veckor innan önskad vecka.

Segelbåtar:

Segelbåtar riggas av med hjälp av vår mastkran och master förvaras utomhus under tak. Självklart kan vi hjälpa till att rigga av med vår mobilkran om så önskas. Vi vill att alla segelbåtar ska ha masten av under vintern. Segelbåtar som väger över 3 ton lyfts med inhyrd mobilkran med två sjösättningsdatum på våren och två torrsättningsdatum på hösten.

Pallning av segelbåtar sker med vaggor eller stöttor. Har du inte egen pallning för båten så kan du hyra det av oss.

Totalt har vi ca 400 båtplatser i marinan på land. Säsongen sträcker sig från 1 oktober till 15 maj men med möjlighet att sjösätta tidigare och torrsätta senare.
 

Båtplatskalkylator

Här kan du fylla i dina uppgifter om din båt, så får du priser direkt på olika vinterplatsalternativ för just ditt behov och din båt. Efter du fått pris kan du sedan enkelt skicka en platsförfrågan till oss.

Jag har läst och godkänner personuppgiftspolicyn *Kalkylerat pris är med reservation för eventuella prisjusteringar och tryckfel. Pris är giltigt endast efter bekräftelse på bokning av plats.