VARVSSERVICE

Avspolning av båtbotten

Hela sommaren finns möjlighet att lyfta och spola din båtbotten hos oss. Det blir garanterat rent överallt och då vi har spolplatta med rening kan vi även spola båtar med gammal giftig bottenfärg kvar. Tänk på att redan lite alger och slem kan öka bränsleförbukningen med 20-30%!

Det är dags att spola när havstulpanerna börjar sätta sig och det vet du genom att anmäla dig till "Havstulpanvarningen"!
Detta är en är en gratis sms-tjänst som meddelar när havstulpanerna börjar växa till sig. Havstulpanerna lever i vattnet och båtägare kämpar varje år med att bli kvitt dessa små kräftdjur. Många använder sig av giftiga bottenfärger för att undvika havstulpanerna men detta är otroligt skadligt för miljön och vårt djurliv i vatten.

Starta gratistjänsten genom att sms:a havstulpan start till 711 20.

Spolning kostar 70 kr/m2, görs vardagar på förmiddagar och bokas genom Hamnkontoret på 08-543 543 00 eller mail@dyvik.se 

 

Torr- och sjösättning

Vi ser till att få båten i och ur sjön och i priset ingår högtrycksavspolning när vädret tillåter. 

Välj när det passar, lämna båten går bra vilken dag som helst.
(kontakta hamnkontoret för angiven plats)

På Dyvik har vi trailerramp och betongkaj.
Trailerrampen är låst med bom, nycklar har vi på hamnkontoret eller Sjöbutiken. Användning av rampen är kostandfritt för båtplatskunder, övriga betalar 250:- enkel väg.
Betongkajen klarar lyft med mobilkran och mastkran finns i anslutning till kajen.  För hyra av kajen för egen sjösättning, kontakta Hamnkontoret.
Till vår hjälp finns en mobilkran, truck och vår midjestyrda traktor.

Service och konservering

För bekvämligheten kan vi ta hand om och se till att motorn mår bra. I paketet för inombordare ingår översyn, varmkörning, byte av olja, olje-, bränsle- och luftfilter. Tömning och rengöring av vattenavskiljare. Kontroll och eventuellt byte av av olja i drev eller backslag. Genomkörning med glykol i sötvattensystemet samt eventuellt byte av zinkanoder, brytare och tändstift.

För utombordare ingår oljebyte i växelhus, kontroll och eventuellt byte av tändstift, dränering av förgasare, rengöring av bränslefilter, fett i smörjnipplar samt inspektion av elkablar och slangar samt konserveringsolja i cylindrar.

Reparationer

Vi utför alla typer av båtreparationer inklusive försäkringsskador.

På Dyvik ombesörjs reparation och vård för flertalet märken med auktorisation och vi åtar oss montering och installationer av alla tänkbara tillbehör som går att komplettera en båt med.

Båtplatser

Vid intresse av båtplats se fliken "båt- och gästplatser".